PechaKucha Night Leiden #32

17 november 2022 @ Gebr. de Nobel, grote zaal
PechaKucha Night Leiden #32
Terugblik #32

Video presentaties #32

Als er een presentatie beschikbaar is, kun je op de naam van de spreker klikken om zijn/haar presentatie terug te kijken. Alle presentaties terugkijken? Dat kan hier.

Foto impressie #32

De foto’s van deze editie kun je hier bekijken, vastgelegd door onze fotografe Leonie van der Helm.

Introductie

Hier volgt de informatie van sprekers voor deze editie.

Jonina Olij

Juf en Auteur
Bekijk hier de video >
Wat doe je als kleuterjuf als je geen kinderboek over Leidens Ontzet kunt vinden? Dan schrijf ik dat boek zelf wel, dacht Jonina Olij.
leidsprentenboek.nl
@leidsprentenboek

Ana Robben & Isabelle Schuivens

Studenten, Visser ’t Hooft Lyceum
Bekijk hier de video >
Ana en Isabelle schreven een profielwerkstuk over de Pilgrims in Leiden: Welk stempel hebben de Pilgrims op de geschiedenis van de Verenigde Staten en Leiden gedrukt? De twee VWO scholieren aan het Visser ’t Hooft Lyceum in Leiden behaalden hiermee de derde plaats van de Nescio prijs van de universiteit Nijmegen en mochten spreken op het wetenschapscongres van de universiteit Leiden.

Introductie

Hier volgt de informatie van sprekers voor deze editie.

Femke Dix

Schoenhersteller en freelance fotograaf
Bekijk hier de video >
Als je me 5 jaar geleden had gevraagd wat ik nu zou doen had ik je nooit kunnen vertellen dat ik schoenmaker zou worden. Dit avontuur kwam op mijn pad en ik heb het met beiden handen aangegrepen. Mijn ouders leerden me altijd dat het belangrijk was om te doen wat ik leuk vind en zo stapte ik op een dag een schoenmakerij binnen en was ik op slag verliefd op de ambacht van het vak. Solemakerij
@solemakerij

Greet Meesters

Trainer en Coach
Bekijk hier de video >
Greet Meesters wil met haar persoonlijke verhaal: 'Hoezo, groei geremd?' inspireren en vertellen over de impact van groei-remmende hormonen en de ziekte endometriose op haar leven. Hiermee hoopt zij dat meisjes en vrouwen en hun omgeving hun klachten eerder zullen herkennen, deze serieus nemen en er meer bewustwording en begrip komt.
greetmeesters.nl
@meestersgreet
Linkedin Greet Meesters

Eza Doortmont

Visueel Antropoloog, documentaire filmmaker & fotograaf
Bekijk hier de video >
Eza noemt zichzelf het allerliefst visueel verhalenverteller. Haar onderzoek en documentaire film Women’s Gold volgt een groep vrouwen in Noord-Ghana die shea boter maken. Een product dat je hoogstwaarschijnlijk vandaag nog hebt gebruikt. De samenwerking en ontwikkelingen in de coöperatie brengt de vrouwen veel meer dan alleen financiële voordelen, maar de dreiging van de grote wereldeconomie en daarmee mannen blijft bestaan.
doortmont.co
@ezabellaboem

Nicole Donkel

Senior Kinderverpleegkundige WAKZ/LUMC
Bekijk hier de video >
Als kinderverpleegkundige wil Nicole Donkel de zorg voor kinderen maar ook voor ouders zo comfortabel mogelijk uitvoeren. Het verminderen van angs en stress zijn daarbij erg belangrijk. Ze bedacht met haar collega's de Hospital Hero om kinderen in hun kracht te zetten. Tijdens PechaKucha Night vertelt Nicole welke reis er is afgelegd van papieren idee tot een prachtige app die in gebruik is genomen in de aangesloten ziekenhuizen.
hospitalhero.nl

Jeroen Bakker

Amateur Desem Bakker
Bekijk hier de video >
Tijdens corona raakte ik verslaafd aan desem. Oprecht maak ik jullie deelgenoot van mijn worsteling met deze verslaving en probeer ik de kern bloot te leggen.

Romy Kühne

Materialist met een missie
Bekijk hier de video >
Cradle to cradle, circulair, recyclebaar, upcycled design, zomaar een paar termen die ons inmiddels dagelijks tegemoet komen op sociale media en in marketing campagnes, want 'Duurzaam design' dat heeft de toekomst! Maar wat is duurzaam? Of misschien nog wel belangrijker; wat is Design? Met haar 'liefde voor spullen' komt Romy Kühne ons overtuigen van haar kijk op 'duurzaam' design. Het doel: 'Heel simpel; de wereld een beetje mooier maken!' Nieuwsgierig? Koop dan nu hier je tickets.

Anne Pagan

Geschiedenisdocent & historica
Bekijk hier de video >
Als geschiedenisdocent en historica is Anne veel op zoek naar het volledige verhaal. Al tijdens haar studie kwam zij erachter dat de representatie van vrouwen achtergesteld is aan die van de man. Dat terwijl vrouwen niet onbelangrijk zijn geweest in het verleden! Tijdens de aankomende Pecha Kucha avond in Leiden zal Anne ons meer vertellen over de representatie van vrouwen in de geschiedenis!

Foto impressie #32

De foto’s van deze editie kun je bekijken op facebook, vastgelegd door onze fotografe Leonie van der Helm.