PechaKucha Night Leiden #22

24 januari 2018 @ Gebr. de Nobel, grote zaal

Definitieve Line-up & Presentaties

PAUZE

Als er een presentatie beschikbaar is, kun je op de naam van de spreker klikken om zijn/haar presentatie terug te kijken. Alle presentaties terugkijken? Dat kan hier.

Foto impressie

Onderaan deze pagina kun je de foto’s van deze editie bekijken, vastgelegd door onze fotografe Eelkje Colmjon.

Over de sprekers van editie #22

Mo Assem – Creatief Directeur Mr.Beam

Projection art Studio Mr.Beam wijdt zich sinds zijn oprichting aan het ontwerpen van ruimtelijke animaties en vertellingen. Dit door een samensmelting op te zoeken tussen animatie principes, architectuur, lichtprojectie en muziek. De fascinatie en passie voor deze moderne kunstvorm is de drijfveer en visie waarmee Mr.Beam naar de fysieke omgeving kijkt. Alledaagse voorwerpen en architectonische werken kunnen transformeren tot buitengewone vormen van verhalen dragers, een canvas waarop de digitale wereld op een theatrale en poëtische manier werkelijkheid wordt.
De werken van Mr.Beam worden wereldwijd in uiteenlopende toepassingen vertoond en zijn bekroond met diverse prijzen.
www.mrbeam.com

Astrid Schutte – Journalist

In 2002 verrasten de Iederwijs-scholen Nederland met hun radicale school-concept: kinderen kiezen zelf wat, wanneer en hoe ze willen leren. Critici voorspelden een sombere toekomst voor deze kinderen, maar door haar onderzoek vond Astrid Schutte onverwachte resultaten.
Facebook: de gelukkige school
twitter: De gelukkige school
twitter: Astrid verhaalt

Daniël Kuin – CEO ApenkooiGym

Gymles is niet meer alleen voor verwende, lastige, te drukke basisscholieren! Bij ApenkooiGym mag jij je innerlijke kind ontketenen en ouderwets hard uit je plaat gaan in de gymzaal, onder leiding van onze gym meesters en -juffen!
www.apenkooigym.nl
[Daniël Kuin was uiteindelijk niet in de gelegenheid om te komen spreken op deze editie. In plaats van Daniël heeft Dennis Pronk zijn verhaal gedaan.]

Lisa van Ginneken – Coach voor Verandering

Wanneer organisaties een abrupte verandering nodig hebben, is er mentale vrijheid nodig bij de mensen achter die organisaties. Lisa van Ginneken geeft daarvoor een aantal belangrijke lessen waarvoor ze haar ervaring met organisatieverandering koppelt aan een zeer fundamentele verandering uit haar persoonlijke leven.
www.cnxy.nl

Adrienne Boerwinkel

‘The mountains are calling and I must go’. Adrienne Boerwinkel wachtte niet langer op later en ging. Ze nam ontslag en trok samen met haar man naar de mooiste berggebieden ter wereld. Het intrigerende verhaal van de eerste Nederlandse vrouw die succesvol de hoofdtop van de ‘achtduizender’ Manaslu in Nepal beklom.

Sophia den Breems – illustrator

Je vindt het werk van Sophia den Breems in de krant, op social media,
tijdens exposities en zelfs op straat. Ze is flink productief en ontwikkelde een
herkenbare stijl die ze zo vaak en gevarieerd mogelijk inzet.
www.sophiadenbreems.nl

Marjolein Koek – Textielrestaurator, Rijksmuseum Amsterdam

Heb je je ooit afgevraagd wie er zorgen voor textielcollecties in musea? Marjolein Koek geeft een kijkje achter de schermen van het Rijksmuseum.
instagram: @marjolein_koek
FB: https://www.facebook.com/marjolein.koek

David Sjoer – schrijver

David Sjoer leest alle woorden uit de Dikke van Dale, om de zin van het leven te vinden. Tien pagina’s per dag was het plan, in ongeveer anderhalf jaar. Vier maanden verder is hij net pagina 200 gepasseerd. In dit tempo kost het hem nog 7,5 jaar… David komt tot opvallende ontdekkingen en schrijft daarover op zijn blog daavid.nl.
Een PechaKucha over vijf maanden A.
www.daavid.nl

Anne Kruiter – de Trouw Koning

Anne Kruiter wil ervoor zorgen dat iedere man kan trouwen als een koning.
In februari 2016 vroeg hij zijn vriendin vrij spontaan ten huwelijk en daarna is hij gaan nadenken over de invulling van de trouwdag. Tijdens de voorbereiding viel het hem op dat alle trouwsites zich volledig op de bruid-to-be richten. Er is dus niemand die mannen even bijpraat over alle opties, verplichtingen en toffe ideeën voor een bruiloft. Op zijn blog Trouwkoning.nl vertelt Anne over iedere stap die hij en zijn aanstaande hebben gezet richting hun bruiloft, zodat iedere bruidegom zijn ideeën en tips kan stelen.
www.trouwkoning.nl