PechaKucha Night Leiden #23

18 april 2018 @ Gebr. de Nobel, grote zaal

Line-up #23

Als er een presentatie beschikbaar is, kun je op de naam van de spreker klikken om zijn/haar presentatie terug te kijken. Alle presentaties terugkijken? Dat kan hier.

Foto impressie

Hier kun je de foto’s van deze editie bekijken, vastgelegd door onze fotografe Eelkje Colmjon.

Over de sprekers van editie #23

Danielle Fictorie – Denkkracht

Danielle Fictorie (30) zit in het bestuur van Denkkracht Utrecht, een denktank van 25 jonge mensen met verschillende studie- en werkachtergronden. Op hun vrije zaterdag denken zij eens in de maand mee met publieke organisaties over maatschappelijke vraagstukken.
www.denkkrachtutrecht.nl

Robbert Leemans, bakker en organisatieverbeteraar

Als bakker en organisatieverbeteraar ben ik elke dag bezig om klanten, gasten en collega’s nét een beetje gelukkiger te maken, door mogelijk te maken dat iedereen kan doen waar hij of zij blij van wordt.

Sara Hoogveld, Filmexplicateur

Filmexplicateur Sara Hoogveld appelleert aan de voyeur die in elke filmkijker schuilt. Met de schilderijen van Edward Hopper als vertrekpunt verkennen we het voyeurisme in de cinema. Een inkijkje in de duistere verlangens van de voyeur in de filmzaal…

Astrid Meier – Circulair Terreinbeheer

Green Change brengt transitie in praktijk op gang richting een circulaire economie. Omdat we een sociale en rechtvaardige samenleving willen. Omdat onze aarde een ecologisch maximum kent, dat we allang hebben bereikt. Omdat we niet kunnen wachten op de landelijke politiek. Omdat we juist door “bottom up” op samen te werken grote meerwaarde kunnen bereiken. Omdat er vele partners zijn die niet willen wachten. Omdat het kan. Niet in de toekomst in het ideale land, maar nu en hier in Nederland. Wil je weten hoe?
Philip Vermeulen – Upcoming Artist

Philip Vermeulen is a young upcoming artist from The Hague. He studied at the ArtScience Interfaculty (at the Royal Art Academy of The Hague). Vermeulen discovers primary phenomena in all kinds of different media, sound, light, physics, and nature. He builds setups and immersive installations of provoking experiences, which question the senses of the viewer by transporting them to another world.
www.philipvermeulen.com

George de Water – Gemiva-SVG groep

Een Hundertwasser gebouw, daar wordt iedereen vrolijk van. Het verhaal van de zoektocht, het idee en het plan voor een bijzonder gebouw voor Orlando en zijn collega’s.
www.gemiva-svg.nl

Pablo Goldenberg – multidisciplinary dentist, attitude speaker and long distance triathlete.

Through his personal experience Pablo Goldenberg would love to highlight the power of a positive attitude in our lives, as the main engine in human development and happiness. It is a choice, and it is possible to learn it. Pablo was born in Buenos Aires and blends with passion his professional work as multidisciplinary dentist with being a father, attitude speaker and long distance triathlete.
www.pablogoldenberg.com

Ferry Zandvliet – fysiotherapeut en openbaar spreker

Parijs, vrijdag de 13de 2015. Ferry Zandvliet genoot samen met drie vrienden in concertzaal Le Bataclan van een concert van The Eagles of Death Metal. Die avond werden er in dat kleine zaaltje 89 mensen doodgeschoten en meer dan 300 verwond. Door zijn verhaal te vertellen hoopt Ferry dat mensen inzien dat het geen zin heeft toe te geven aan angst en boosheid, je beperkt jezelf… Hij kan het weten, kom maar eens luisteren…
www.ferryzandvliet.nl

Gordon Meuleman – Straatfotograaf

Straatfotografie is volgens Gordon Meuleman de meest eerlijke vorm van fotografie. Als straatfotograaf heeft hij geen mening over zijn onderwerpen. In feite is hij niets anders dan degene die de spiegel vasthoudt. Zijn werk doet niets meer dan een verhaal suggereren. Het verhaal krijgt pas zijn vorm in het hoofd van de kijker, wat uiteindelijk meer vertelt over de kijker dan over zijn onderwerp. Een fascinerend gegeven voor Gordon en één van de hoofdzakelijke redenen om werk te maken en te exposeren.
www.gordonmeuleman.nl

Adrian Jansa en Martina Cejpová – Marathon Studio

”Art is a vehicle for communication.”
Marathon Studio will share a little bit about their roots and Czech background and show sneak peaks of several of their projects. Ranging from spontaneous snaps through experiment and conceptual work to practical commerce where they try to accommodate their skills obtained in their free projects.
Marathon Studio is graphic design and visual communication practice. Amazement triggers man’s creation. We strive to organize ideas into comprehensible image. Using minimalist conception we focus on the target. Our goal is to achieve bold, playful convincing design. Stand out in order to be noticed and remembered.
www.marathonstudio.eu

Sjamke de Voogd – cabaretier

Mee-moeder, draagmoeder, pleegvader, stiefbroertje, halfzusje, donor, bonus-opa, adoptie-ouders, biologische tante, genetische oom…. Sjamke overpeinst relaties en bijzondere gezinnen en probeert er zelf het beste van te maken.
www.sjamke.nl

Sanneke Fisser – Fotograaf

Wij zijn verliefd! En hebben dit vastgelegd. Maar hoe moet het nu verder met deze ode aan Leiden waarin Haring en Wittebrood centraal staan? Verpakken we het in pakpapier, een ‘rondreizend’ boek of in een Abri? Denk met ons mee op 18 april in Gebr. de Nobel!
www.sannekefisser.nl